Tips inför Stockholm Creative Edition

23-29 september pågår Stockholm Creative Edition. Här delar designstudion Navet med sig av sina fyra främsta event att besöka under den nya designveckan.

Ibland är svårt att navigera bland alla event och utställningar som samsas om utrymme under en intensiv vecka. Ibland är tiden knapp. Därför har vi på IA bett Navet, en del av vårt redaktionsråd, att ge sina bästa tips på saker att se och uppleva under Stockholms nya designhändelse – Stockholm Creative Edition. En fristående designvecka initierad av Ulrika Kjellströn Attar och Philippe Attar som tillsammans driver Atmosfär by Attar.

Här är de fyra saker som Lina, Cecilia, Helena och Maria på Navet inte kommer missa:

Folkform + Hjort open atelier

L’art Plissé är ett samarbete mellan Folkform och konstnären och modeskaparen Roland Hjort där deras processer och tekniker möts i spännande produkter och samtal.

Var: Grindsgatan 29

The Kinship Method & Friends

The Kinship Method & Friends visar designprojekt av experimentell karaktär med syfte att bryta normer, mönster och strukturer. Ett samarbete med A House Ark.

Var: A-House Ark, Uggleviksgatan 2a

Tarkett: cirkulär ekonomi

Vad krävs för att skapa en cirkulär ekonomi? Denna svåra nöt vill Tarkett reda ut och diskutera med besökare av deras showroom under veckan.

Tarketts showroom i Tobaksmonopolet.

Var: Tobaksmonopolet, Rosenlundsgatan 40

Ogeborgs mattkollektion med Note Design Studio

I sitt showroom på Maria Skolgata visar Ogeborg upp den senaste kollektionen mattor skapad av Note Design Studio.

En del av serien Dot & Line av Note Design Studio.

Var: Maria Skolgata 81

Stockholm Creative Edition beskrivs som ett sätt att främja och hylla kreativiteten inom svensk design och hantverk. Läs mer här.

Navet är en designstudio med kontor i Stockholm och Milano som specialiserar sig på konceptutveckling, inredningsarkitektur och möbeldesign.