Smart återbruk på Kyrkogatan

Kontoret på Kyrkogatan 20-22 i Göteborg är ett exempel på Vasakronans koncept Smart & Klart, färdiginredda miljöer för hyresgäster att flytta rakt in i. I detta fall är samtlig inredning återbrukad genom samarbete med Rekomo.

En av Vasakronans kontorslokaler på Kyrkogatan behövde renoveras inför att nya hyresgäster kunde flytta in. Lokalen inreddes enligt företaget koncept Smart & Klart vilket innebär att varje detalj är på plats, från skrivbord och stolar till smörknivar, så att hyresgästen kan flytta in på dagen.

Inredare Karin Duran arbetade fram ett koncept för lokalen, med färger och en övergripande känsla. Tidigt hade hon bestämt sig för att denna lokal skulle inredas med helt återbrukade möbler. För att lyckas med den ambitionen kontaktade hon Rekomo.

”Rekomo har så stort utbud av återbrukade möbler att det aldrig är svårt att hitta något som passar. Utöver det har jag sökt och hittat en del produkter i secondhandaffärer och från våra egna fastigheter.” – Karin Duran, Inredare på Vasakronan

Resultatet på Kyrkogatan är inte långt ifrån moodboarden och Karins vision. Och på frågan om allt verkligen är återbrukat svarar hon självsäkert: ”ja, förutom duschdraperi och kaffekokare”.