Showroom fritt från yttre intryck

Note Design Studio har tagit steget in i Ogeborgs shoowroom och skapat en harmonisk värld för presentation av produkter, material och idéer.

Efter ett år av pandemi kantat av utmaningar och nya sätt att mötas presenterade Ogeborg under designveckan ett nytt showroom gestaltat av Note Design Studio.

– Vi har haft möjlighet att se över våra behov och vad vi vill erbjuda våra kunder när de besöker oss fysiskt på Maria Skolgata i Stockholm. Digitala arbetssätt har blivit en stor del av vår arbetsvardag, men det kan inte ersätta det fysiska mötet. Det kändes som helt rätt steg att ta, berättar Helene Ogeborg.

Efter flera års givande samarbete med produkter och mässmontrar har Note nu tagit steget in i Ogeborgs showroom. Med konceptet The Workshop har de har ringat in vikten av taktilitet, en plats för att utforska och uppleva textiliers struktur, färg och djup.

Note har arbetat vidare med den harmoniska känsla kring material de tidigare skapat för Ogeborg. Grundtanken är ett showroom som skall vara en plats dit du vill komma för att få hjälp, bli inspirerad och kunna botanisera bland olika produkter.

The Workshop. Foto: Erik Lefvander

– Vi har byggt vidare på den mjuka och materialintensiva känsla vi tidigare skapat för Ogeborg: det lite lyxiga och rika, men på ett diskret sätt. Vi har eftersökt att skapa en omhändertagande atmosfär. Uttrycket i rummet ska vara en mjuk bas för alla Ogeborgs produkter. Här ska Ogeborgs medarbetare enkelt kunna visa upp mat­tor och förändra utställningen som ska se ut och kännas mer som ”work in progress”, förklarar Note.

The Workshop. Foto: Erik Lefvander

En varm beigebrun ton omgärdar utställningen och utgör en bas som ska kännas obehandlad och som ett slags ingenting. Meningen är att besökare skall kunna kliva in med egna idéer och tankar kring projekt och fritt utgå från dessa, utan för mycket intryck från den omgivande miljön.

– Vi älskar känslan i vår nya värld. Den behagliga, kravlösa och samtidigt högkvalitativa upplevelsen att här är allt möjligt, säger Helene Ogeborg.