De lever som de lär i det nya begagnade kontoret

Återbruksföretaget Rekomo har flyttat in i nya begagnade lokaler i Länna utanför Stockholm. Här är allt ifrån möbler till IT-utrustning återanvända eller restmaterial.

I mångas ögon kopplas återbruk och begagnade kontorsmöbler fortfarande ihop med en viss estetik och kanske även en tid som känns omodern. En myt som Rekomo slår hål på dagligen. Affärsidén att erbjuda de mest miljövänliga kontorsinredningarna, både privat och offentligt, börjar på hemmaplan och cementeras i företagets nya begagnade kontor i Länna industriområde. Här har Rekomo etablerat ett lättillgängligt möbelvaruhus för den miljömedvetne beställaren eller inredaren. Hela 99 % av inredningen är återbrukad, återanvänd eller bestående av restmaterial. Det innebär i praktiken allt från gardiner och belysning till stolar och bord, men också porslin och IT-utrustning.

– Den största fördelen med bygget av vårt nya begagnade kontor och showroom är att vi med enkelhet kunde skapa vår miljö med total frihet, snarare än att anpassa oss eller våra arbetssätt. Tidigare satt vi utspridda i flera delar av Stockholm, men med bygget kunde vi samla verksamheten och på köpet fick vi en mer effektiv kundprocess, säger Therese Kockum, Marknads- och kommunikationsansvarig på Rekomo.

Rekomos lokaler är genomtänkta, luftiga, lugnande och har goda ljusinsläpp. Interiören förstärker dessa attribut med en hög designgrad som bidrar till en känsla av stolthet för hela teamet som jobbar i Länna. Här blir devisen att tänka andrahand i första hand bokstavlig och möjlig för alla att uppleva.

– Vi blir ständigt påminda om den kunskap vi delar med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners och inte minst hur normbyggande vårt arbete är, säger Therese.

Warning: Attempt to read property "ID" on array in /home/indicums/inredningsarkitektur.se/wp-content/themes/IA/assets/partials/article-author.php on line 40
role="img" alt="De lever som de lär i det nya begagnade kontoret" style="background-image: url('https://inredningsarkitektur.se/wp-content/uploads/2020/06/rekomo_logo-150x150.png'); ">

Rekomo

16 jun 2021