Marknadens tystaste bord?

Ibland blir det inte helt som man tänkt sig. Det blir bättre! Woofer är faktiskt resultatet av en produktutvecklingsprocess som gick bättre än anat. Bordet blev en av de mest ljudabsorberande produkterna på marknaden.

När Glimakra of Swedens designavdelning startade projektet med att utveckla ett tyst konferensbord anande de inte att resultatet skulle visa sig vara ett av de mest ljudabsorberande borden på marknaden. Konferensbord tenderar att reflektera ljud hårt och utmaningen var att hitta ett sätt att minska reflektionen och att öka ljudabsorptionen framförallt i låga frekvenser.

Formgivarna, StoneDesigns, som fick designuppdraget ville tydligt synliggöra att bordet var ljudabsorberande. Woofer har ett unikt formspråk med runda pelare som gör att ljudet absorberas in i de runda formerna från alla håll och ytterst lite ljud sipprar ut igen. Bordsskivan i linoleum minskar också ljudet från bordsytan.

Ljudmätningar enligt ISO354 visar att Wooferbord med akustikpelare har minst fyra gånger högre ljudabsorption än ett traditionellt bord. Varje pelare motsvarar en ljudabsorberande golvskärm med högsta absorptionsvärde.

– Vi är otroligt stolta över vårt tysta konferensbord och menar att det kan få stor nytta i offentliga miljöer där man eftersträvar en behaglig ljudnivå men också en vacker inredning, säger Kari Pylkkönen, produktutvecklingschef.

Glimakra of Sweden

6 nov 2020