Golvad av restaurang Spesso

I en takvåning på hörnet av Mäster Samuelsgatan och Malmskillnadsgatan har inredningsarkitekt Jonathan Söderblom inrett stans senaste vattenhål, restaurang Spesso. På golvet ligger en matta som bidrar till interiörens karaktär och ton.

Restaurang Spesso öppnade nyligen sina dörrar för att erbjuda dess kunder ett elegant utbud av italienska rätter, utöver en fantastisk utsikt över Stockholms takåsar. Interiören består till stor del av specialsnickerier och detaljer i rena former. Inredningsarkitekt och möbeldesigner Jonathan Söderblom som driver företaget PeroQuette har tagit fram möbler med syfte att framhäva takvåningens arkitektoniska konstruktion och karaktär. Inspirationen kommer från italiensk design med inslag från 1960-talet.

Jonathan har valt en matta för loungen som ramar in och ger värme till ytan. Han berättar:

– Kulören i mattan plockar upp de röda tonerna som återkommer på hovmästarpulpeten, i lädret på sofforna samt på barstolarna. Mattan kändes unik och rolig! Det va viktigt att hitta en kulör och struktur som stämde överens med övrig inredning.

Mattan är levererad av Ogeborg och heter Shaq/Superior 1041, i färgen 7G71. En tuftad matta med skuren lugg som är producerad med en bottenfärg samt en accentfärg som kontrasterar mer eller mindre i de olika färgställningarna. Mattan är klimatneutral och godkänd av Byggvarubedömningen.

Shaq/Superior finns i ett 20-tal kulörer och kan måttbeställas efter önskemål.

Ogeborg

7 dec 2020