Naturmaterial i fokus när Alexander Lervik designar för Ogeborg

◊ 2019-05-10

Ogeborg introducerar ett nytt designsamarbete med Alexander Lervik och presenterar den handvävda serien Twine. Hårflätor har utgjort inspirationen bakom mönsterbilden, som skapats med hjälp av en innovativ handvävningsteknik.

Två av Twines fem färgställningar

Våren 2019 presenterar det svenska familjeföretaget Ogeborg en ny serie handvävda mattor i naturmaterial, signerade formgivaren och innovatören Alexander Lervik. Twine började som en enkel skiss till Alexanders privata bostad. Resultatet blev en serie ullmattor som nu lanseras inom designkollektionen ODC, Ogeborg Design Collection. Under, ODC, Ogeborg Design Collection har Ogeborg tidigare lanserat samarbeten med bland andra Claesson Koivisto Rune, Note Design Studio, Mia Wahlstein, Axel Bjurström och Luca Nichetto.

Inspirationen är hämtad från hårflätor och den unika mönsterbilden har inneburit en utveckling av handvävningstekniker som Ogeborg tagit fram i samarbete med formgivaren.

”För Twine var den största designutmaningen komplexiteten kring att återskapa flätans uttryck utifrån de givna förutsättningar som vävstolen har. Vi arbetade länge och tillslut lyckades vi ta fram ett helt nytt mönster som samtidigt är klassiskt i stilen” säger Alexander Lervik, formgivare.

Serien omfattar fem ullmattor med dubbelknuten frans i färgerna: Nature, Rose, Aqua, Petrol green och Ochre. Nature består av ofärgad ull som går i ljusa toner av beige och grått. Samtliga färgställningar är utvalda för att hålla över tid. Twine tillverkas precis som en stor del av Ogeborgs mattor i samarbete med en fabrik i Portugal som idag är ensamma i Europa om att kunna producera handvävda, handknutna och handtuftade mattor på sin anläggning.

Läs mer om Twine här.

Relaterat

Från tågsäte till sneakers – tygernas förlängda liv

Från tågsäte till sneakers – tygernas förlängda livEfter ett liv på pendeltåg, spårvagnar och på bussar kan vem som helst behöva lite lugn och ro. Men för Svenssons textilier är slutet på livet i kollektivtrafiken början på ett andra liv. Som sneakers. Efter ett av de...

Inte vilket kontor som helst

Effektfull elegans på Riddarholmen Important Looking Pirates är Skandinaviens största animationsstudio för visuella effekter och digital animation. De jobbar med TV- och filmproduktioner såsom Westworld, Black Sails och Everest för kunder som Sony Pictures, HBO och...

Sommar året om hos Boulebar Liljeholmen

En inredningspärla i sommaren Familjen Boulebar växer och har nu slagit upp dörrarna till sin nya medlem i Liljeholmen i Stockholm. Denna lummiga inomhuspark i två våningar inrymmer tre barer, 14 boulebanor och en restaurang som serverar sydfransk mat. Inredningen är...